Dit lyk of die wêreld al kleiner word. Baie mense wil uit Suid-Afrika emigreer; ander wil terugkeer en sukkel met die regulasies wat van toepassing is op hul buitelandse gades of ander Suid-Afrikaanse immigrasiekwessies. Ons het probeer om van die algemeenste vrae oor Suid-Afrikaanse immigrasieregulasies te beantwoord.

Jy het langer gebly as wat jou SA besoekersvisum toelaat

V: Ek het my Suid-Afrikaanse burgerskap ’n paar jaar gelede opgegee. Onlangs het ek my ouers in Suid-Afrika besoek. Ek het ’n paar dae langer gebly as wat my besoekervisum toegelaat het. Nou is ek verban en kan nie na Suid-Afrika terugkeer nie. Wat staan my te doen?

A: Jy moet by die SA owerhede in Suid-Afrika aansoek doen om die verbod op te hef, en jy moet ’n baie goeie rede verskaf waarom jy langer as die toegelate tydperk gebly het. Nie alle aansoeke word toegestaan nie. As jou aansoek wel slaag, sal jy skriftelike bevestiging van die SA owerhede ontvang dat jy na Suid-Afrika mag terugkeer.

Aansoek om ’n Suid-Afrikaanse korttermynwerksvisum

V: ’n Buitelandse kollega van my moet Suid-Afrika vir ’n kort tydperk besoek om onder my leiding aan ’n projek te werk. Is dit moontlik?

A: Die beste sal wees om aansoek te doen vir ’n Artikel 11(2)-besoekervisum wat toegestaan word vir werksverwante aktiwiteite. Dit word nie vir langer as drie maande uitgereik nie, maar dit kan met nog drie maande in Suid-Afrika verleng word indien nodig. Dit is belangrik om daarop te let dat ’n mens net een keer elke 12 maande vir so ’n visum kan aansoek doen.

Ek het my Suid-Afrikaanse burgerskap verloor

V: Ek is ’n gebore Suid-Afrikaner, maar het my burgerskapstatus verloor. My kinders is in die buiteland gebore nadat ek my burgerskap verloor het. Ons wil graag terugkeer Suid-Afrika toe. Wat kan ons doen?

A: As jy jou SA burgerskapstatus verloor het, moet die SA owerhede jou biologiese ouers se burgerskapstatus skriftelik bevestig voordat jy kan aansoek doen om jou burgerskapstatus te herstel. Ons konsultante sal jou graag in hierdie verband adviseer.

Jy moet ook ’n bewys lewer dat jy 12 maande of langer in SA gewoon het om jou burgerskap te herstel. Die beste sal wees om aansoek te doen vir ’n Suid-Afrikaanse familievisum en indien nodig ook ’n studentevisum. Familievisums word vir ’n tydperk van twee tot drie jaar uitgereik en kan in SA verleng word. Jy moet uit die buiteland aansoek doen vir die aanvanklike visum en dit ontvang voordat jy na SA reis.

Suid-Afrikaner se buitelandse gade

V: Ek is getroud met ’n Suid-Afrikaanse burger en wil in Suid-Afrika woon. Vir watter visum sal ek kwalifiseer?

A: Buitelandse burgers wat met ‘n SA burger of inwoner getroud is of so ’n persoon se lewensmaat is, kan vir ’n huweliksvisum kwalifiseer. Dit word vir twee tot drie jaar uitgereik en kan in Suid-Afrika verleng word. Jy moet uit die buiteland aansoek doen vir die aanvanklike visum en dit ontvang voordat jy na SA reis; jy kan nie in SA daarvoor aansoek doen nie. Toestemming om te werk kan ook ingesluit word indien aan bepaalde kriteria voldoen word.

Let asseblief daarop dat die inligting in hierdie artikel nie professionele advies is nie. Dit is algemene inligting en verskaf geen waarborg van enige aard nie, hetsy eksplisiet of geïmpliseer. Vir meer inligting, stuur ’n e-pos na info@bic-immigration.com of besoek Breytenbachs se webtuiste by www.bic-immigration.com.

Hierdie artikel is ook beskikbaar in: English

Breytenbachs Immigration Consultants Limited
Breytenbachs Immigration Consultants Limited
BREYTENBACHS IMMIGRATION CONSULTANTS LIMITED specialises in UK and SA Immigration. We pride ourselves on our reputation for excellence, fast results and friendly service. The consultants in the UK immigration department will be able to give you the best advice on the permit or visa that will enable you to live and work in the UK or South Africa.

Teken in op die Kollig-nuusbrief en bly betrokke

Jy het suksesvol ingeteken!

Pin It on Pinterest