Verlede week maak ons toe ’n draai by die Westminster-paleis oftewel Houses of Parliament, waar die Britse politici werk en vergader. Sekerlik een van die bekendste sienswaardighede van dié pragtige ou gebou is Big Ben, wat natuurlik nie die horlosie is nie, maar die horlosieklok. Hulle is juis besig om vir ou Ben ’n “ontrimpeling” te gee.

Wat veral vir my baie interessant was, is een van die redes waarom jy as lid van die House of Lords verkies kan word. Naamlik deur ’n deskundige op ’n sekere gebied te wees.

Ek dink byvoorbeeld onmiddellik aan iemand soos Lord Sebastian Coe wat in 2000 die titel as Lord gekry het. Wie beter om oor sportaangeleenthede te praat as ’n voormalige wêreldrekordhouer in die 800 m met goue Olimpiese medaljes in die 1 500 m.

Nou wat daarvan?

Daar is steeds te min praktiese insette van entrepreneurs ten einde goeie besluitneming op politieke vlak te bevorder en nóg erger wanneer dit by besigheidsopleiding kom.

Te veel dosente met akademiese grondslagte wat toekomstige besigheidleiers met teoretiese inligting voer. Hierdie probleem begin egter op politiese vlak in Suid-Afrika waar die inhoud van dié kursusse bepaal word, so ek gaan nie te hard op die besigheidsproffies wees nie.

So wat nou?

Ek is besig om ’n nuwe, internasionaal erkende besigheidskursus en internskapprogram te finaliseer met praktiese en beproefde besigheidsadvies as grondslag. Hou hierdie spasie dop!

Ek laat jou met my weergawe van ’n Ingelse sêding: “Moenie doen wat ek sê nie; doen wat ek doen…”

  • My jongste digiTydskrifuitgawe het korporatiewe besigheid ikoon en Afrikaner-gentleman, Brand Pretorius, op die voorblad: Klik hier vir meer inligting.

Hierdie artikel is ook beskikbaar in: English

Jacques Basson
Jacques Basson
Na wonderlike kinderjare in Riebeeckstad en vele jare op Kovsie-kampus ten einde my potspel (pool game) te vervolmaak (halwe waarheid) en ’n besigheidsgraad te voltooi, begin my korporatiewe verkope en bemarkingsloopbaan in 1999 met die Coca-Cola maatskappy.

Coca-Cola se bestuursontwikkelingsprogram, Kusile, het my besigheidskundigheid vinnig ontwikkel en vyf addisionele maatskappye en senior rolle in Suid-Afrika en Engeland later – vir onder meer Parmalat, Ecolab, Luxottica en Polaroid Eyewear – begin ek ’n kommersiële skoonmaakbesigheid, VanBroc Cleaning, in 2007, gevolg deur ’n gesamentlike onderneming met ’n kommersiële skoonmaakbesigheid in Austin, Texas in 2012.

Na 14 jaar in Engeland het ek en my gesin vroeg in 2018 Suid-Afrika toe terug getrek en ons woon tans in Centurion.

Natuurlik is Klipkouers-podsend die nuwe babatjie in die besigheidsfamilie en ek het julle hulp nodig met kind grootmaak!

Teken in op die Kollig-nuusbrief en bly betrokke

Jy het suksesvol ingeteken!

Pin It on Pinterest